Statiegeld voorwaarden - USA Engines B.V.

Statiegeld voorwaarden

Oude motorblokken, cilinderkoppen en krukassen worden gebruikt als basis voor revisie. Daarom worden motorblokken, cilinderkoppen en krukassen geleverd op basis van inruil en brengt USA-Engines bij de levering statiegeld in rekening. Dit statiegeld krijgt u terug bij inlevering van uw oude motorblok, cilinderkop of krukas onder de volgende voorwaarden:

  • uw oude motorblok, cilinderkop of krukas wordt binnen 6 maanden na aankoop ingeleverd bij USA-Engines. Transport naar USA-Engines is voor uw rekening. USAEngines kan dit transport voor u laten verzorgen.
  • uw oude motorblok, cilinderkop of krukas is afgetapt en druipvrij. Er zit dus geen olie en/of koelvloeistof en/of brandstof meer in.
  • u levert uw oude motorblok, cilinderkop of krukas in tezamen met de core retourbon die u bij uw nieuwe of gereviseerde motor heeft ontvangen
  • uw oude motorblok, cilinderkop of krukas is compleet en samengebouwd zoals het geleverde motorblok, cilinderkop of krukas (dus geen krat met losse onderdelen)
  • uw oude motorblok, cilinderkop of krukas is van het zelfde soort en type als het geleverde motorblok, cilinderkop of krukas.
  • uw oude motorblok, cilinderkop of krukas is geschikt voor revisie. Dit houdt o.a. in dat het motorblok, de cilinderkop of de krukas niet gescheurd is, dat er geen stukken zijn afgebroken, dat het materiaal niet oververhit is geweest of vervormd is, dat de cilinderwanden dik genoeg zijn voor een volgende overmaat zuigers en dat de krukas nog dik genoeg is om nog een keer geslepen te worden. Als b.v. één cilinderkop van uw motor gescheurd is krijgt u statiegeld terug voor alle overige delen van de motor, maar niet voor de gescheurde cilinderkop.
  • USA-Engines betaalt het statiegeld aan u terug op de rekening die u heeft opgegeven op de core retourbon nadat USA-Engines uw ingeleverde motor heeft onderzocht en geschikt voor revisie heeft bevonden.