Ford Galaxie van 1964 | Blog | Projecten

Ford Galaxie van 1964

Motor vervangen, Nieuw uitlaatsysteem
28 March 2023

Auto: Ford Galaxie van 1964

Motor: Ford 352 FE Series Big Block V8

Project: Motor vervangen, Nieuw uitlaatsysteem

Als autoliefhebber kan het vervangen van een motor en uitlaatsysteem van een klassieke auto een spannende onderneming zijn. In dit geval gaat het om de legendarische Ford Galaxie van 1964, een prachtige Amerikaanse klassieker met een Big Block V8-motor. Na ruim 50 jaar begaf de oude motor het en was het tijd voor een vervanging.

De oude 352 CID (5,8 liter) motor was niet meer zo krachtig als vroeger en verbruikte te veel olie. Het was duidelijk dat er iets moest gebeuren. Hoewel het garantietermijn allang voorbij was, was de eigenaar vastbesloten om deze klassieker nieuw leven in te blazen.

Maar waarom zou je dezelfde motor terugplaatsen als er een grotere beschikbaar is? De FE-Series Big Blocks zijn onderling uitwisselbaar, dus waarom zou je niet gaan voor een 390 motor in plaats van de 352?

Deze beslissing zou ongetwijfeld de prestaties van de auto verbeteren en het karakter van deze klassieke Amerikaanse auto nog meer benadrukken. Met een nieuwe motor en een nieuw uitlaatsysteem zou deze auto er weer 50 jaar tegenaan kunnen.


Maar het vervangen van de motor alleen is niet genoeg. Het uitlaatsysteem is een essentieel onderdeel van de prestaties en het geluid van een auto. Het nieuwe dubbele RVS uitlaatsysteem zorgt ervoor dat de 390-motor optimaal kan presteren en een geweldig geluid produceert.

Het vervangen van de motor en het uitlaatsysteem van een klassieke auto is niet alleen een technische uitdaging, maar ook een emotionele. Het is een proces dat gepaard gaat met veel passie, geduld en toewijding. Het resultaat is echter de moeite waard. Een klassieker die opnieuw tot leven is gebracht en opnieuw kan worden genoten. En dat is precies wat er gebeurde met deze Ford Galaxie van 1964.