Hotrod | Ford Roadster 1932 | Blog | Projecten

Hotrod - Ford Roadster 1932

Levering en inbouw nieuwe motor, Aanpassing uitlaatsysteem, Ford Roadster 1932
11 March 2023

Auto: Hotrod - Ford Roadster 1932

Motor: Oorspronkelijke een Flathead V8, nu een 351C stroker

Project: Levering en inbouw nieuwe motor, Aanpassing uitlaatsysteem, Ford Roadster 1932.

Als autoliefhebber weet je dat de motor het kloppend hart is van elke auto. En als je op zoek bent naar de beste Amerikaanse motoren, dan moet je bij USA Engines zijn. USA Engines is de specialist in Amerikaanse motorblokken voor allerlei toepassingen: van automotoren tot industriemotoren.

Een recent project waar USA Engines aan heeft gewerkt is de Ford Roadster van 1932. Dit is de ultieme basis voor een Hotrod, en een van de kenmerken van een Hotrod is een dikke motor. In dit geval werd de originele Flathead V8 vervangen door een 351C stroker. Een stroker is een motor met een vergrote slag en meer zuigerverplaatsing. Bigger is always better, zeggen ze wel eens.

De stroker-motor die oorspronkelijk in de Ford Roadster lag, had echter al diverse reparaties achter de rug en het vertrouwen was weg. Dus er moest een nieuwe motor komen. USA Engines werkt samen met een vaste motorenbouwer in Californië, die een geweldige motor heeft gebouwd. Om te bewijzen hoe goed de motor was, werd deze meteen op de dyno gezet, een vermogensproefstand. Het resultaat was indrukwekkend: ruim 500 pk's aan de krukas.


Eenmaal in Nederland heeft USA Engines de nieuwe motor ingebouwd en een paar aanpassingen uitgevoerd. Testrijden was een avontuur op zichzelf, want de auto heeft geen tractioncontrol, ESP of ABS. Je kunt dus sturen met je gaspedaal, maar de kans op overstuur is aanwezig. Dat maakt het rijden in deze Ford Roadster des te spannender.

Het leveren en inbouwen van de nieuwe motor en het aanpassen van het uitlaatsysteem was een uitdagend project voor USA Engines. Maar het resultaat mag er zijn. De Ford Roadster van 1932 is nu een echte Hotrod met een krachtige motor en een geweldig geluid. En dat is precies waar USA Engines voor staat: het leveren van de beste Amerikaanse motoren voor elke toepassing. Of het nu gaat om een auto, een lichte bedrijfswagen, een boot of een industriële toepassing, USA Engines heeft altijd de juiste motor voor jouw project.